Translate

maandag 22 februari 2016

Achtste stagedag

Regen...
Vandaag heeft het in Suriname veel geregend, maar het was wel warm! Dus voor het eerst heb ik mijn regenjas moeten aantrekken. Dit was best wel warm op de fiets.

Praatplaat
Na het volkslied en gebed hebben we een praatplaat opgehangen, deze heeft de juf samen met de kleuters besproken. De praatplaat ging over verschillende gerechten, ze vroeg o.a. wat er allemaal opstond, welke gerechten de kleuters zagen, ...



Verjaardagen
In mijn klas was één kleuter jarig, namelijk Julies! Ook in Emilie haar klas was er vandaag één kleuter jarig, namelijk Amaris. Zij gaf een feest voor de volledig school, dit was duidelijk te merken. In de grote zaal was er een suikerspinmachine, een popcorn kraam, een tafel met allemaal geschenkjes, een tafel waar er twee personen aan het grimeren waren, een tafel met een grote taart op, overal ballonnen en een klas waar er ze met een bal blikken konden werpen.


 
Eten
We kregen ook super veel om te eten.. 

Surinaamse pastei met loempia 
In de pastei zaten groenten zoals o.a. erwten, maar ook stukjes kip. De loempia kennen we ook in België, deze was ook gevuld met groentjes en stukjes kip.



Popcorn en suikerspin
Deze kennen we uiteraard ook in België!


Een doosje vol: aardappelen, kip, nasi/rijst, bonen, bacoven en kroepoek.
In dit doosje zit witte nasi, maar er bestaat ook bruine nasi. Er zijn ook bevolkingsgroepen twee verschillende bevolkingsgroepen met nasi, namelijk de Creolen en de Javanen
Hetgeen jullie bovenaan in het doosje zien liggen, zijn de aardappelen. Deze zijn super pikant, maar hier kan ik goed tegen. Dus dit viel heel goed mee!
Links onderaan in het doosje zit de bacoven, eigenlijk is dit een bananensoort. De kip en kroepoek herkennen jullie zeker en vast!
 
 
Fernandes (Cream Ginger)
Fernandes is het bekendste frisdrankmerk van Suriname! Ondertussen heb ik al twee verschillende smaken geproefd, namelijk deze Cream Ginger en Pineapple (ananas).
 


Dit was mijn achtste stagedag! Veel les werd er niet gegeven, omwille van dit groot verjaardagsfeest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten