Translate

woensdag 10 februari 2016

Tweede en derde dag in Suriname

Dinsdag
Onze tweede dag in Suriname! Op dinsdag waren de winkels terug open, waardoor we inkopen konden door voor de komende dagen. We hebben niet veel gekocht, omdat het een kleine supermarkt was. Omdat we graag eens naar een grote supermarkt wouden gaan, hebben we gevraagd aan de poetsvrouw en mensen van de lokale bevolking waar we een grote supermarkt konden vinden. 
Deze mensen hebben ons vooral namen gezegd van supermarkten en de straatnamen, deze winkels liggen wel een stukje verder. Hierdoor konden we niet met de fiets naar de grote supermarkt, omdat we niet al onze inkomen op de fiets kunnen dragen.  

We hebben ook redelijk veel gefietst, zelf naar onze stageschool waar we onze even gingen voorstellen. De directeur gaat ons op donderdag een rondleiding geven op onze eerste stagedag! Want op woensdag is deze school gesloten, omwille van een training.

Tijdens de middag zijn we naar TeleSur geweest, hier had Emilie een afspraak gemaakt met Mulan. Ze heeft ons geholpen om geld af te halen en om te wisselen. Omdat zij Paramaribo veel beter kent als ons en weet waar we dit het best kunnen doen. We zijn geld gaan wisselen waar de koers iets hoger ligt. Bij de normale koers is 1 euro ongeveer 4,5 SRD's waard. Hierna zijn we ook iets gaan eten, kip met rijst. We hebben ook gebakken rijst en bananenchips gekregen. 



Zo een drukke dag hebben we afgesloten met een cocktail, ik had gekozen voor "Golden Sun". Deze cocktail kende ik niet en er stond ook niets qua beschrijving op de kaart van ingrediënten. Dus een willekeurige keuze!




Woensdag
Fietsen, fietsen en nog eens fietsen. Maar hoe moeten we nu naar de grotere supermarkten? Met de fiets? Dit is te ver.. Dus we zijn samen met Mulan een Surinaams GSM-nummer gaan aanvragen/kopen bij TeleSur. Zodat we onze contactpersonen, zoals taxi's, huisbaas, Mulan, Mitchell, ... in Suriname altijd kunnen bellen. 
Eens we onze simkaart hadden heeft Mulan een taxi voor ons geregend aan ons appartement, deze kwam ons ophalen voor naar het Ministerie van Openbare Werken te brengen. Hier moesten we ons binnen de 2 weken aanmelden. Toen we binnen kwamen schrokken we wel even, ze begonnen over onze kledij en dat we hier in een kantoor zijn. Ze hebben wel enkele keren gezegd: "jullie zijn hier wel in een kantoor". Uiteraard wisten we niet dat we geen korte broek mochten aandoen en de meisjes geen topjes. We hebben deze meneer en mevrouw verteld wat we dit niet wisten en er vervolgens rekening mee zouden houden. 

Hierna zijn we samen met onze taxichauffeur naar de grote supermarkt Choi's geweest. Hier hebben we veel inkopen kunnen doen voor de komende dagen. We hebben vooral voeding gekocht, maar ook wasmiddel en dergelijke. Eens we aan de kassa stonden en de kassierster onze producten begon te scannen stond er een man klaar om alles in zakken in te pakken voor ons en deze in onze kar te plaatsen. Toen we afrekende dachten we de kar mee te nemen naar de taxi of de zakken te dragen. Maar de man die onze zakken vulde nam de kar mee tot aan onze taxi en plaatsten al onze zakken met inkopen in, in de taxi. Dit hadden wij totaal niet verwacht, want dit doen ze in België helemaal niet ! Dit was wel een leuke voordeel/extraatje.

De taxichauffeur heeft ons terug naar ons appartement gebracht, zodat we onze boodschappen in de frigo konden plaatsen. Omdat we qua tijd nog maar in de vroege namiddag zaten zijn we even gaan fietsen naar andere winkels in de buurt. 

Uiteindelijk zijn we ook naar Su4You geweest, hier hebben we enkele trips vastgelegd voor onze periode in Paramaribo. Omdat we toch enkele dingen heel graag willen zien!
De trips die we vastgelegd hebben zijn:
1.  Peperpot plantage fietstour. Dit is een fietstocht van zo een 25 km, maar onderweg krijgen we ook nog snacks en drank.
2. Brownberg
3. Matapica 

We overwegen om nog enkele uitstappen te doen, maar in deze 3 uitstappen zitten ook al enkele kleinere uitstappen in verwerkt zoals de dolfijnen spotten.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten