Translate

vrijdag 19 februari 2016

Zevende stagedag

Volkslied en gebed
Vandaag werd het volkslied terug buiten gezongen en ook werd er buiten gebeden.

Zwemmen
Terwijl het gebed nog bezig was kwam de bus van de zwemschool aan. Want mijn klas ging zoals vorige week vrijdag zwemmen, dit gebeurt wekelijks. Ongeveer van de helft van de klas ging mee zwemmen. De zwemles vond ik eigenlijk niet zo fijn om te zien, in België gebeurt dit veel beter. Meer gestructureerd en veel meer variatie, hier doen de kleuters iedere week hetzelfde. Hier doen de kleuters ook constant hetzelfde, waardoor het saai wordt. 



Drie jarigen, hoera !
Vandaag was Ayden, Emma en Isabel jarig, omdat ze jarig waren moesten andere kleuters bloemen voor hun meebrengen. Hier geven ze dus bloemen aan de jarige, terwijl er in België aan 4-jarigen andere dingen worden gegeven i.p.v. bloemen.
De ouders van Emma had taart voorzien en een zakje met een drankje, koekje en appel in. Het was wel een hele mooie taart ! 
Videhu (Surinaams)
De familie van Isabel had hot-dogs en taart voor de kleuters en leerkrachten voorzien. Ook kregen we een gebakje, een typisch Surinaamse videhu. Dit kenden we niet, maar het was wel heel lekker! Van hun kregen we ook een typische Surinaamse frisdrank, deze moet ik nog proeven. Ze hadden ons verteld om dit koud te drinken en dus even in de koelkast te bewaren. 
Eigenlijk werd er in principe heel de dag gegeten en gedronken in de klas. Normaal is er op vrijdag een speeltijd, deze was er vandaag dus niet. Omdat er geen tijd voor was.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten