Translate

maandag 29 februari 2016

Trip 1: Quad tour, 27 februari

Vorig weekend hadden we twee trips gepland, de peperpot fietstour en quad tour. Beide trips gingen toen helaas niet door! Voor de peperpot fietstour kwam er geen gids opdagen, we belden naar de tourorganisator.. Ze vertelde ons dat de gids er binnen een kwartier zou zijn. Omdat te laat komen in Suriname een gewoonte is, dachten we dat dit nu ook het geval was. Maar helaas, na nog een kwartier wachten en uiteindelijk één uur wachten belde we nog eens. De tourorganisatie vond het ongelofelijk dat de gids er nog steeds niet was, we hebben deze tour verplaatst naar 6 maart.
De quad tour ging niet door wegens overboeking. Deze hebben we gelukkig kunnen verplaatsen naar 27 februari (2 dagen geleden dus). 

Quad tour
We vertrokken rond half 11 met de bus naar Zanderij, kort bij de luchthaven. Het was ongeveer één uur rijden, er waren ook 4 andere studenten bij die we niet kenden. Eens we aankwam stond de gids ons op te wachten, hij heeft ons een kleine training gegeven. Hij vertelde ons hoe de quad werkte, want er waren 3 quads waar er moest geschakeld worden zoals met de auto en 1 quad automatic (gewoon gas geven en stoppen). We moesten per 2 op één quad en tijdens de tour enkele keren afwisselen van bestuurder, zodat iedereen kon rijden. Tijdens de tour zijn we veel plassen water tegengekomen, ook in het zand. Hierdoor was draaide het stuur soms tegen, omdat er de banden geen grip meer hadden. Er waren ook diepe plassen modder, zo diep dat soms de helft van de quad onder de modder zat en in het water stond. Op een gegeven moment ben ik blijkbaar bijna omgekanteld. We reden door de Savanna, jungle en regenwoud! We kwamen enkele kapotte bruggen tegen, sommige bewogen hard toen we er met de quad over moesten rijden. Maar we hebben het toch allemaal overleeft! :D






Na deze tour mochten we de modder van onze armen en benen afspoelen. Want de gids heeft ons alle acht getrakteerd op een etentje. Ik koos de bami, ook iets typisch Surinaams. Er waren ook potjes met daarin pepers, niemand at er van.. behalve ik. Onze gids at dit zelf niet, omdat het super pikant zou zijn. Maar ik had er geen last van.

Dit was onze eerste trip en meteen een zeer leuke binnenkomer! We kijken al uit naar de volgende trips.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten