Translate

maandag 8 februari 2016

Onze eerste dag in Suriname

Ochtend
Vannacht heeft het veel geregend, waardoor ik enkele keren wakker ben geworden. Iedere keer dat ik wakker werd, keek ik hoe laat het was. Het leek alsof de tijd niet vooruit ging. Deze ochtend zijn we vroeg opgestaan en ben ik samen met de huisbaas van onze appartementen eten gaan halen in een winkeltje. Er waren niet veel winkels open, omdat het Chinees Nieuwjaar was. Dit jaar is het jaar van de aap! Gisterenavond was er ook al veel vuurwerk. Dit belooft dus een mooie dag te worden.


Fietsen
Mijn fiets
Omdat we redelijk vroeg wakker waren en na het ontbijt niet op de kamer wilden zitten, zijn we naar Zus&Zo gegaan. Hier hebben we fietsen gehuurd voor tijdens ons verblijf in Suriname, omdat dit vrij handig is als we ergens heen willen gaan. Om te remmen met deze fietsen moeten we achteruit trappen. Het was toch even aanpassen om hier in de straten rond te rijden, voornamelijk omdat we niet gewend zijn om aan de linkerkant van de weg te rijden. We moesten ons dus aanpassen in het verkeer. Ook omdat we goed moesten uitkijken voor auto’s. In plaats van eerst naar links en vervolgens naar rechts te kijken zoals in BelgiĆ«, moeten we hier eerst naar rechts en vervolgens naar links kijken. Vandaag hebben we ook redelijk veel gefietst. We zijn de buurt een beetje gaan verkennen en hebben een foto gemaakt bij het “I<3SU”-monument.

Eten
'S middags zijn we gaan eten bij 't Vat en 's avonds bij Zus&Zo.  

Het appartement
Er waren enkele kleine probleempjes in onze appartementen, maar deze worden zo snel mogelijk in orde gebracht door de huisbaas. Hij doet er namelijk alles aan om ons een aangenaam verblijf te bezorgen in Suriname.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten