Translate

woensdag 17 februari 2016

Vijfde stagedag

Volkslied en gebed
Zoals jullie ondertussen al weten begint de schooldag met het zingen van het Surinaams volkslied en het gebed. 

Liedje: Het ezeltje
Vandaag werd ook het liedje van het ezeltje herhaald. De juf zong dit twee maal, uiteraard zong ik mee. Nadat we dit twee keer gezongen hadden moesten de kleuters dit doen, we telde af.. 3, 2, 1 en de kleuters begonnen te zingen.

Het ezeltje reed door de stad
Hosana (2x) waar onze lieve Heer op zat
Hosana

En waar hij reed klonk overal
Hosana (2x) en waar hij reed klonk overal
Hosana

En Jezus moest hun koning zijn
Hosana (2x) en Jezus moest hun kongin zijn
Hosana

Kalenders en kleding
Er zijn in de klas geen kalenders aanwezig zoals een scheurkalender, seizoenskalender of dergelijke. Hierdoor wordt alles verwoord door de juf en kleuters. 
De juf vroeg aan de kleuters aan de kleuters welke dag het vandaag is, welke dag het morgen en overmorgen is. Welke maand het is en in welk jaar we leven moesten de kleuters ook verwoorden. Toen ineens vroeg de juf aan de kleuter hoe kun mama en papa noemen, er waren toch enkele kleuters die de naam van hun mama en papa niet wisten. Er waren zelf kleuters die gewoon vertelde hoe hun tante noemt. Ook werd er verteld dat vrijdag Ayden, Emma en Isabel jarig zijn, omdat ze jarig zijn moeten enkele andere kleuters bloemen meebrengen voor hun. 
Ook werd er in gegaan op de kleding. Vandaag hadden ze allemaal een gele polo aan i.p.v. een roze of blauwe. Dit kom omdat het vandaag gym is, helaas was de gym lerares er vandaag niet, dus mochten de kleuters na het ontbijt buiten spelen. Maar eerst waren er nog andere lessen voorzien.

Versje
Deze week wordt er gewerkt rond "lekker en gezond: ontbijt". De juf zei het enkele keren voor en achteraf was het aan de kleuters.

Een broodje ham
Een broodje ham of één met kaas, 
één glaasje melk erbij
dat eet en drink ik lekker op.
Wat ben ik dan weer blij.

Hoeken
Derde keer doorschuiven! Zoals jullie al twee dagen hebben kunnen lezen hebben de kleuters per groep aan hun tafel werkjes moeten maken. Met ringen en houtenstaafjes een gezin maken, het ontbijt tekenen, een rode reepjes papier scheuren en op een getekende appel plakken en de oefening "wat hoort er niet in het rijtje?".

Bidden en ontbijt
Nadat ze hun werkjes hebben afgewerkt en dit opgeruimd hadden, hebben de kleuters gebeden en mochten ze ontbijten. 

Buiten spelen
Omdat de gym lerares er niet was mochten de kleuters buiten spelen. De juf was even weg, waardoor ik alleen toezicht heb gehouden.


Werken met ontwikkelingsmateriaal: arbeid naar keuze (A.N.K.)
De kleuters hebben ongeveer een twintigtal minuten buiten gespeeld, hierna heb ik ze een rij laten maken om terug naar de klas te gaan. Eens de kleuters terug in de klas waren mochten ze werken met ontwikkelingsmateriaal zoals: lego duplo blokken, puzzels, ... Op dit moment was ik alleen in de klas, waardoor ik dit begeleid heb. Rond half 12 heb ik de kleuters laten opruimen. Hierna kwam de juf terug in de klas, voor samen met de kinderen te bidden. 

Zo, dit was mijn vijfde stagedag in Suriname! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten